Udforsk Kronborg

UK_logo
Udforsk Kronborg logo

Slots- og Ejendomsstyrelsen (SES) er ansvarlig for formidlingen af en stor del af de danske slotte, herregårde og haver, heriblandt Kronborg Slot. Slottet er, med sin mangeårige og omtumlede historie, en sand guldgrube af fortællinger og oplevelser. Med sine storslåede rum, mørke fugtige kasematter, den fabelagtige renæssancearkitektur og status som verdensarvsmonument, er Kronborg uden sidestykke i Nordeuropa.

Disse mange aktiver ønskede SES at formidle på en ny og engagerende måde til en bred og varieret målgruppe, med meget forskelligartede behov og krav.

Løsningen blev projektet “Udforsk Kronborg” som blev skabt af NATiON i 2006.

Pakkens elementer: Kort, bog, lommelygte og iPod

Projekter havde følgende elementer: En bog skrevet i et tidssvarende sprog, en lommelygte til udforskning af kasematterne, en iPod med dramatiseringer af historiske begivenheder og et kort over hele slotsarealet.

Dramatiseringer var produceret af Overbyoverland – Lyt til en af dem her: kronborgmonologer_01_1— Søren Spanning er Frederik II.

UK kort
Oversigtskort

Projektet blev gennemført med fokus  på høj kvalitet og stor historisk troværdighed. Blandt andet blev sildene til billedet af soldaterrationen saltet på gammeldags vis.

Foto, koncept, nogen tekst og design er skabt af NATiON

Krogen genskabt – på oversigtskortet findes markeret en position hvorfra slottet kan ses i den rette proportion og vinkel
Foto af soldaterration fra Udforsk Kronborg

 

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT